Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 szkl
mleko 0,5 szkl
koperek 1 pęczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Rozgrzać masło, dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Dodać bulion warzywny. Koperek starannie umyć i osuszyć. Usunąć grube łodyżki i bardzo drobno posiekać. Sos zdjąć z ognia. Dodać koperek i mleko. Wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak