Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z borowików i ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 120 ml
masło 4 łyżki
natka pietruszki posiekana łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z borowików i ziemniaków

Grzyby pokroić w plastry. Cebulę posiekać i zeszklić na 3 łyżkach masła. Dodać borowiki. Dusić ok. 15 minut. Do garnka wlać wodę, dodać grzyby z cebulą i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić. Na koniec gotowania dodać śmietanę. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.11.2011 08:58
pyszna zupa !
Seba 27.11.2011 01:15
smaczna
Agnik 05.11.2011 13:18
ciekawe
Ela15 25.09.2011 08:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak