Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto,, Żołądek\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
jaja 6 szt.
olej 6 łyżek
mąka 2 szkl.
mak 1/2 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
zapach waniliowy 1 szt.
cukier 12 łyżek
śmietana 12 łyżek
masło 4 łyżki
kakao 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto,, Żołądek\"

Margarynę utrzeć, dodać jajka ubite z cukrem.
Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i olej.
Ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać mak.
Do drugiej części dodać kakao.
Do trzeciej części dodać łyżkę mąki.
Przygotować formę. Pierwsze wlewamy ciasto z makiem, następnie na to wlewamy ciasto białe i na samą górę wlewamy ciasto z kakao.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy.
W tym czasie robimy polewę, łącząc wszystkie składniki, które wymieniłam. Gotujemy ją ok. 3 minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Po upieczeniu ciasta polewamy je ostygniętą polewą, ale nie koniecznie. Dobre jest też bez polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 30.12.2011 17:24
pełny żołądek
alaaa 11.08.2010 17:17
ciekawa nazwa...
booky 08.08.2010 17:54
dobry przepis, szkoda, że brakuje zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak