Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki marynowane ze schabu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg.
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
ocet winny 1/4 szkl.
sos tabasco 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
rozmaryn świeży siekany 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
marynata 3/4 szkl.
oliwa 3/4 szkl.
tymianek 1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: steki marynowane ze schabu

składniki marynaty dokładnie wymieszać,mięso umyć i pokroić na plastry o grubości 2 cm.rożbić i włożyć do marynaty,wymieszać by równomiernie wniknęła w mięso,przykryć i odstawić na ok.4 godz.następnie usmażyć na patelni lub upiec na grillu po ok.10min.z każdej strony co jakiś czas skropić marynatą,podawać z pieczinymi ziemniakami oraz pikantnym sosem paprykowym lub pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.05.2013 10:09
fajny pomysł na schab :)
Seba 20.06.2012 19:40
super
Ewelina38 06.07.2011 21:44
również polecam, bo jadłam - pycha
Krystyna32 12.01.2011 20:47
pyszne, polecam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak