Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pora z mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 30 dkg
bulion warzywny 2 litry
por (biała część) 1 szt.
serek topiony śmietankowy duży
śmietana 30% 1/2 szkl.
pieprz
sól
pietruszka
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pora z mięsem mielonym

Mięso podsmażyć na łyżce oliwy, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na miseczkę odsączając z nadmiaru tłuszczu. Na tej samej patelni, na 2 - 3 łyżkach oliwy podsmażyć mieszając pokrojony w krążki por, podlać 1/2 szklanki gorącego bulionu i dusić dalej ok 10 minut. Przełożyć zawartość patelni do garnka z bulionem, gotować ok. 20 minut. Odmierzyć szklankę wywaru, wlać do plastikowego pojemnika i zmiksować wraz kostką serka topionego, do momentu uzyskania jednolitej barwy, dodać śmietankę - całość wlać do zupy, wymieszać.
Mięso przełożyć już do garnka. Podawać z grzankami z pszennej bułki. Udekorować pietruszką.

Rewelacyjny, ciekawy smak i odmiana od tradycyjnych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 25.03.2012 20:43
fajna
Olaa 04.12.2011 11:58
ciekawa
Juleczka20 05.11.2011 08:06
ciekawa zupa
kate.500 24.08.2011 07:05
pycha
Edyta38 12.05.2011 12:53
extra
anemon 05.05.2011 07:50
Bardzo smaczna i sycąca zupa.
minka 14.01.2011 12:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak