Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wieprzowe w pestkach słonecznika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
pestki słonecznika 5 dkg
masło 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 kostka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wieprzowe w pestkach słonecznika

Rozdrobniony słonecznik uprażyć na suchej patelni. masło utrzeć z żółtkami, kostkę bulionową rozkruszyć, dodać do bułki tartej, dodać również natkę i słonecznik. Połączyć z masłem. Mięso pokroić na 4 plastry, posolić i oprószyć pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim mięso. Steki rozłożyć na blachę, na każdym dać warstwę panierki, podlać tłuszczem. Zapiekać 10 minut w 250 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.05.2012 18:40
zjadłabym
Iwona51
Iwona51 12.08.2011 08:44
smaczne
Seba 11.06.2011 22:17
fajny przepis
Bożena13 26.05.2011 13:07
ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak