Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowa babka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka paryska
mleko 1 szklanka
cukier 10 dag
miód 5 dag
mak 25 dag
aromat migdałowy
bakalie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowa babka

Mak płuczemy , zalewamy wodą i gotujemy 20 minut, potem odsączamy i zmielić , przesmażyć z połową cukru i miodem , dodajemy kilka kropel aromatu , bułkę kroimy na kromki , oddzielić skórkę , mleko trzeba zagotować z resztą cukru , polać nim bułkę i pozostawić 5 minut, kiedy zauważymy że bułka wchłonie mleko , wtedy wymieszaj ją z makiem , masę przełóż do salaterki i schłódż , potem wyjmij z formy i posypać bakaliami posiekanymi. Takimi jak uważamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.08.2012 19:44
lubię taką
babcia
babcia 05.08.2012 19:44
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak