Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
papryka czerwona 40 dkg
pomidory 40 dkg
cebula 15 dkg
por ok15 dkg
ryż 20 dkg
mąka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki wieprzowe

ryż gotujemy na pół twardo.Mięso kroimy w poprzek włókien na niewielkie kawałki o grubości ok 1 cm,rozbijamy tłuczkiem i oprószamy mąką.Pomidory sparzyć ,obrać pokroić ,paprykę kroimy na kawałeczki.cebulę siekamy,por kroimy na ukośne grubsze plastry.Mięso obsmażamy na oleju na rumiano.Dodajemy cebulę i smażymy ok 3minuty,aż się zeszkli,dodajemy pora,paprykę oprószamy solą,pieprzem i oregano.Wsypujemy ryż,mieszamy,podlewamy 2 łyżkami wrzątku,przykrywamy i gotujemy 5-6minut.dodajemy pomidory i gotujemy kolejne 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.12.2012 21:56
fajne
Ewelina38 05.10.2011 17:11
pyszności :P)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak