Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalarepki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 50 dag
mleko 1 szkl
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyzka
żółtko jajek 2 szt
koperek 2 łyzki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalarepki

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i gotować pod przykryciem około 20 minut w osolonej wodzie. Dodać koperek i natkę pietruszki, ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka i połączyć z zupą, zagotować. Następnie zmiksować. Żółtka wymieszać z pozostałym mlekiem i śmietaną, dodać do zupy. Przyprawić do smaku, podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.11.2013 06:51
fajna zupka,ciekawe jak smakuje
IlonaAlbertos 02.07.2013 21:39
Przepis wart wypróbowania.
gacopierz23 20.06.2012 12:18
lubię żupę krem
Dorian 27.10.2011 11:39
uwielbiam zupki
Dorian 27.10.2011 11:39
uwielbiam zupki
matii6 18.04.2011 20:33
pyszna
Edyta38 05.03.2011 19:25
kalarepka..... lubię
alaaa 21.02.2011 13:29
bardzo smaczny krem,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak