Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z mozarellą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
cebula 1 szt.
śmietana słodka 200 ml
mozarella 1 kulka
masło 50 g
przyprawy
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z mozarellą i pieczarkami

Mięso pokroić w plastry, doprawić do smaku, położyć w naczyniu żaroodpornym. Cebule obrać, pokroić w krążki i wyłożyć na mięso. Pieczarki odlać z wody i położyć na cebulę. Zalać 1 szklanką wody wymieszaną z 2 łyżkami bulionu ( przygotowanym z kostki rosołowej ). Piec pod przykryciem 30 min. w temp.160 stopni. Po tym czasie mięso odsłonić, wlać śmietanę, dołożyć cukinię pokrojoną w kostkę i mozzarelę pokrojona na małe kawałki. Piec dalej (bez przykrycia) ok.15 min. w temp.220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 02.01.2012 22:16
pycha
Motorek 11.07.2011 00:35
pycha
Karolek1 20.01.2011 09:19
Bardzo ciekawy przepis, lubię mięso indycze, więc pewnie spróbuję.
hastalavista 15.01.2011 03:35
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak