Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki do herbaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 120 g
cukier puder 60 g
mąka 250 g
śmietana 2 lyżki
jajko 1 sztuka
mak 20 g
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki do herbaty

Mąkę i masło posiekać nożem . Dodać cukier , cukier waniliowy , jajko , śmietanę i zagnieść ciasto . Ukształtować wałeczki grubości malego palca i pokroić na kawalki długości 10 cm. Paluszki ulozyć na blasze , posmarować białkiem , posypać makiem , piec 10 min w tem . 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.04.2011 00:18
cekawe
magical66 13.01.2011 10:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak