Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z piwem i cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2 kg
czosnek 2 ząbki
ostra musztarda 2 łyżki
cebula 75 dag
sól
pieprz
piwo 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z piwem i cebulką

Mięso nacinamy wzdłuż musimy troszkę rozbić tłuczkiem , natrzeć solą , pieprzem oraz papryką słodką .Jagody jałowca miażdżymy wraz z czosnkiem i wymieszać z musztardą i tą oto mieszanką smarujemy mięsko , cebulę kroimy w krążki 1\\4 położyć na mięsku potem zwinąć i zawiązać nitką , na koniec solimy , pieprzymy , nakładamy jeszcze cebulę i odstawiamy na noc .Potem zdejmujemy cebulę a mięso wkładamy do brytfanki i pieczemy 2 godziny w 180 st. , co jakiś czas polewamy piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.03.2013 12:03
polecam...
babcia
babcia 06.01.2013 15:30
pyszne
babcia
babcia 06.01.2013 15:30
pyszne
safcia 27.06.2012 11:02
swietna pieczen
jeta72 05.01.2012 21:36
pycha
ElizaT 10.03.2011 10:35
fajna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak