Karpatka

Karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl.
  • margaryna

    1/2 kostki
  • woda

    1 szkl.
  • jaja

    5 szt.
  • masło

    1 szt.
  • mąka ziemniaczna

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • cukier waniiowy

    1 szt.
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:Składniki na ciasto zagniatamy. Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Jedną i drugą część wykładamy na 2 blaszki i pieczemy.
Krem: Wszystkie wymienione składniki na krem oprócz masła trzeba zagotować, wtedy powstanie budyń. W tym czasie, kiedy budyń będzie stygł, ucieramy masło. Gdy budyń już wystygnie, możemy powoli dodawać go do utartego masła.
Gotową masę nakładamy na jeden placek i przykrywamy drugim plackiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

29.12.2011 16:02
uwielbiam chętnie bym zjadł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat