Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z włoskiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
kapusta włoska 40 dag
żeberka wędzone 40 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 150 ml
czosnek 2 ząbki
ketchup 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z włoskiej kapusty

Żeberka ugotować, wyjąć z wywaru i pokroić na kawałki. Do wrzącego wywaru dodać obrane i utarte na tarce warzywa oraz poszatkowaną kapustę. Gotować do miękkości. Na oliwie zrumienić posiekaną cebulę, dodać mąkę, chwilę podsmażyć, rozmieszać z zimną woda, połączyć z zupą, zagotować. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i ketchupem, dodać do zupy, włożyć pokrojone mięso,roztarty czosnek, przyprawić do smaku solą. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 12.02.2014 01:16
smaczna zupka
IlonaAlbertos 31.10.2012 23:32
Zapowiada się wspaniale.
romanrafal
romanrafal 08.10.2012 16:33
smaczna zupka
gacopierz23 19.06.2012 16:52
smaczna i treściwa
Kate131 23.05.2012 11:01
pyszna
jeta72 10.06.2011 20:12
pyszna;)
caroline1983 20.04.2011 00:16
Ciekawie zapowiada sie
Ela_kocht_gern! 24.03.2011 17:08
pycha :)
Edyta38 03.03.2011 20:25
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak