Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z z warzywami od Piotra

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kartofle 0/5 kg
żołądki drobiowe 30 dag
sól do smaku
włoszczyzna 1 op.
kasza 1 woreczek
śmietana do zupy 1 op.
kostki warzywne 4 szt.
peprz do smaku
majeranek do smaku
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
koperek mrożony 1 łyżeczka
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z z warzywami od Piotra

W 3 lirach wody rozpuścić kostki warzywne, pokroić w kostkę marchew i ziemniaki, oddzielnie ugotować rozdrobnione żołądki i kaszę. Do gotującego bulionu warzywnego wrzucić marchew, po 5 minutach kartofle, pokrojoną w kostkę, resztę włoszczyzny i cebulę, gotować do miękkości. Gdy warzywa są miękkie wrzucić kaszę. Wcisnąć 3 ząbki czosnku, dodać ugotowane żołądki. Doprawić do smaku pieprzem, papryką i majerankiem. Zaciągnąć śmietaną i posypywać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 16.02.2012 22:01
supwr
bejciu24 12.01.2011 18:17
ale pachnie ten koperek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak