Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z fasolką i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
fasolka szparagowa 30 dkg
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z fasolką i papryką

Fasolkę do gotować do miękkości i osolonej i posłodzonej wodzie. Pokroić na 3 części. Ziemniaki pokroić w słupki. Usmażyć jak frytki. Paprykę pokrojoną w paski podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać fasolkę i usmażone ziemniaki, smażyć mieszajac. Przyprawić. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 31.12.2011 19:14
super...napewno wypróbuję:)
Iwona51
Iwona51 30.05.2011 21:08
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak