fasola szparagowa pod beszamelem pycha

fasola szparagowa pod beszamelem pycha

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    400 g
  • masło

    60 g
  • mleko

    1,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól, cukier

    do smaku
  • przyprawa do zup

    1 łyżka
  • ser starty

    2 łyżki
  • bułka tarta

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolę szparagową ugotować i odcedzić. naczynie żaroodporne wysmarowac masłem iposypac bulka tarta.reszte tłuszczu stopić,wymieszać z maką i mlekiem,zagotowac i doprawic.zdjac z ognia,wbic jajko i szybko wymieszać,dodac przyprawe do zup.straki fasoli pokroic na 3 czesci,wymieszac z sosem,wlozyc do naczynia zaroodpornego,posypac serem,skropic maslem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

26.02.2012 23:30
pyszna

ajres

26.02.2012 23:30
pyszna

Magda60

09.01.2012 23:52
super

Magda60

09.01.2012 23:52
super

owocówka

27.12.2011 08:59
pychota

pioge7

10.06.2011 07:25
ekstra

pigila

21.04.2011 23:54
super

edyta44

01.10.2010 15:59
polecam naprawde warto

mehia

28.09.2010 20:18
pyszna :)

dasada1

13.08.2010 22:02
lubie potrawy z sosem beszamelowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat