Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do gąłąbków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
boczek wędzony 30 dkg
cebula 4 sztuki
ryż 1 torebka
kostka rosołowa 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do gąłąbków

Mięso gotujemy z dodatkiem i kostki rosołowej. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie. Boczek pokroić w drobną kosteczkę i również podsmażyć, ale osobno. Ryż wysypać z torebki i ugotowac w ilości odpowiadającej 3x objętości ryżu. Jeśli nie zmięknie to dodać jeszcze odrobinę wody. Mięso mielimy, dodajemy ryż, boczek, cebulę. Przyprawiamy. Wyrabiamy jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 10.10.2011 14:23
super
ewelina/bunia 18.05.2011 13:45
ciekawy
Seba 28.04.2011 10:13
smaczny
Sylwia88 12.01.2011 13:44
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak