Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,25 kg
margaryna 0,2 kg
cukier puder 0,12 kg
żółtko jajek 2 szt
proszek dio pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 0,15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Z podanych składników dobrze wyrobić ciasto.
Urywać po kawałku i formować rogaliki.
Piec na wysmarowanej blasze w temp. ok. 160 stopni do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.11.2013 11:05
smaczne ciasteczka
Angelika10 16.09.2013 20:28
super rogaliki
adelajda 25.06.2013 10:54
fajne rogaliki
kala9287 09.04.2013 10:24
fajne te rogaliki , na pewno smaczne
edi 03.02.2013 21:15
wspaniałe
kuklik 17.11.2011 15:51
apetyczne
ewaa 28.10.2011 21:50
świetne
Edyta38 21.06.2011 09:20
pycha
iknkirke 01.02.2011 10:51
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak