Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1|2 główki
karkówka 700 g
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt.
koper 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
papryczka chili do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona karkówka

Mięso podzielić na kotlety natrzeć rozgniecionym czosnkiem,przyprawić skropić olejem,na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę dodać kapustę przyprawić,smażyć,Gdy kapusta zwiększy swoją objętość wlać wodę,tak aby przykryła objętość kapusty,i dusić do miękkości,dodać koper oprószyć mąką mieszać,na rozgrzanym oleju smażyć karkówkę aby nabrał koloru,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 12.01.2011 11:51
tak przyrządzona karkówka musi smakować wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak