Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKIE GNIAZDKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makron gniazdka wstążki 4 szt
szpinak mrożony 20 dag
boczek wędzony 10 dag
czosnek ząbki
śmietana 2-3 łyzki
masło 1 łyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKIE GNIAZDKA

makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półmiękko. Ostroznie wyjmij łyzka cedzakową, przelej zimna wodą, osącz. szpinak wrzuc na patelnię, przykryj, podgrzewaj az się rozmrozi. dodaj pokrojony w kostkę boczek i przesmaż mieszając. potem dodaj posiekany czosnek chwile podduś, zapraw smietaną, dopraw sola i pieprzem. Na drugiej patelni roztop masło, połóz gniazda makaronu i lekko je zrumień z jednej strony. potem obróć je na drugą stronę. W srodek każdego gniazdka włóż trochę szpinaku. całość jeszcze chwile podgrzewaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak