Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk opiekany z pomidorem i sosem śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 2 płaty
pomidor 1 sztuka
sól 1 szczypta
cytryna 1 sztuka
sałata 1 liść
śmietana 30% 1 łyżka
ogórek 0,5 sztuki
olej 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk opiekany z pomidorem i sosem śmietanowym

Tuńczyka opłukać, pokroić na mniejsze porcje, przyprawić solą i pieprzem (mała ilość) i podsmażyć na patalni na niewielkiej ilości oleju. Pomidory pokroić w półksiężyce, cytrynę również. Ogórek świeży w talarki. Podsmażoną rybę ułożyć na talerzu - przyozdabiając cytryną, sałatą i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 04.02.2012 11:53
mniam
kate.500 09.06.2011 08:05
musze tak zrobic tunczyka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak