Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z ogórkiem i rydzami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
listki majeranku
listki tymianku
olej
oliwa
filety śledziowe 3 matiasy
ogórki 3 szt.
rydze 1/2 (marynowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z ogórkiem i rydzami

Śledzie opłukać zimna wodą, osuszyć, a jeśli są bardzo słone to można wymoczyć w mleku ok. 3 godz. Pokroić wszystko na drobną kostkę, a rydze w zależności od wielkości - małe na pół, większe drobniej. Cebulkę wymieszać ze śledziem oraz ziołami ( jeśli ktoś ma świeżę zioła, to lepiej:), przełożyć na półmisek. Obok umieścić ogóreczki i rydze. Udekorować czerwoną cebulką, posypać jeszcze ziołami, zalać olejem i odrobiną oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 06.03.2012 21:59
Uwielbiam śledziki wszelakiej maści.Skąd Izo wytrzasnęłaś te rydze? Czy sama marynowałaś? Chętnie bym spróbowała Twojego połączenia,ale brak mi rudych rydzów niestety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak