Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łpoatka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg.
czosnek 5 ząbków
cebula 4 sztuki
olej do smażenia
Składniki na sos:
woda 1,5 szkl.
keczup 1 mały
ocet 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1/2
musztarda 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: łpoatka w sosie

łopatkę kroimy na większe kawałki.dodajemy przyprawy i smażymy.składniki sosu mieszamy i pod koniec pieczenia wlewamy do mięsa.chwilę dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 21.07.2011 23:57
rewelacja
ElizaT 04.04.2011 20:59
smaczna
eduszo
eduszo 15.01.2011 19:02
Proste i dobre super.
MAR3STA 12.01.2011 19:12
smaczne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak