Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krab smażony z filetami i śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krab 1 sztuka
filety z kurczaka 2 sztuki
śmietana 3 łyżki
sól 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkalnnki
olej 3 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krab smażony z filetami i śmietaną

Krab wypłukać i wrzucić na wrzący olej - tak aby go zakryło. Filety opłukać, rozbić średnio cienko.Jajka rozbić dodać przyprawy, przygotować bułkę tartą i opanierować filety z drobiu. Następnie filety usmażyć.Kraba po 5 minutach smażenia by miał złocisty kolor wyciągnąć. Nie przypalić.Ułożyć na talerzu filety i kraba - polać śmietaną. Przyozdobić listkiem mięty.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 11.06.2012 19:18
pyszności
eli82 01.07.2011 09:17
wow!
Jolanta_P-S 05.02.2011 23:03
i krab i kurczak dobry
angelika14 26.01.2011 15:00
jadłam kiedyś kraba i serdecznie polecam te białe mięsko pycha
angelika14 26.01.2011 15:00
jadłam kiedyś kraba i serdecznie polecam te białe mięsko pycha
satysfakcjakuchenna 12.01.2011 10:22
orginalne ale kraba bym nie zjadła - ale ozdoba talerza ładna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak