Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dibelskie ogóreczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg.
ocet 10 % 1,5 szkl.
cukier 1/2 szkl
czosnek 1 główka
papryczki ostre 4 sztuki
olej 6 łyżek
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dibelskie ogóreczki

ogórki myjemy,kroimy wzdłuż na 4 części.solimy 4 łyżkami soli i zostawiamy na 6 godz,robimy zalewę.papryczki przekrawamy wzdłuż na pół,miąższ drobno kroimy.czosnek kroimy,ocet mieszamy z cukrem i olejem,zagotowujemy.pod koniec dodajemy papryczki i czosnek.odlewamy sok z ogórków.ogórki układamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.słoiki gotujemy 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.07.2012 19:19
extra do przegryzki
MAR3STA 12.01.2011 19:13
koniecznie muszę wypróbować ten przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak