Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiśniowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 25 dag
mąka 25 dag
kakao 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
cukier wanilinowy
jajko 1
wiśniówka 1 kieliszek
żółtko jajek 1
marmolada 1\\2 szkl
orzechy włoskie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowo-orzechowe

Zmiksować jajko, cukier, masło i wódkę. Dodać resztę składników poza żółtkiem i marmoladą. Dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto. Chłodzić w lodówce przez godzinę. Okrągłą blaszkę natłuścić, wyścielić 3/4 ciasta, posmarować marmoladą, z reszty ciasta ułożyć kartkę. Rozetrzeć żółtko z 1 łyżeczką wody, posmarować ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.01.2011 07:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak