Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z watróbkami z dorsza w liściach szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak liście 30 szt
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 2 szt
twaróg 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
czosnek ząbki
sól
pieprz
anchois
Kapary Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z watróbkami z dorsza w liściach szpinaku

Liście szpinaku oczyścić, oderwać łodygi po czym zalać wrzącą wodą i osuszyć.
Następnie do twarożku dodać 2 ugotowane żółtka, wymieszać, dodać drobno posiekane filety, oliwę z oliwek, posiekaną dymkę oraz rozgnieciony czosnek.
Całość ponownie wymieszać aby powstała jednolita masa, którą doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozłożyć na liściach szpinaku.
Następnie rozłożyć wątróbki, zawinąć tak aby powstały małe ruloniki i spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak