Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 szt
oliwa
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka
mąka 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z ryżem

Ryż ugotować na sypko. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Mięso wyrobić z bułką tartą, jajkiem, cebulką i ziołami na spoistą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki i podsmażyć je na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron. Zalać bulionem warzywnym, dodać mąkę, wymieszać, chwilkę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 01.09.2011 10:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak