Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pomidorami i fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
ser feta 1/3 op
pomidory suszone 5 szt
tymianek
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe faszerowane pomidorami i fetą

Mięso umyć i osuszyć, naciąć wzdłuż i posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Wzdłuż brzegu położyć rząd pomidorów suszonych i rząd sera fety. Zwinąć mięso ściśle jak roladę sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Na rozgrzanej patelni z oliwą obsmażyć mięso z każdej strony. Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i piec ok 20-30 min w temp. 180 st. Po upieczeniu mięso pozostawić na 15 minut i dopiero wtedy pokroić na grube plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 26.06.2012 23:43
wyglądają pysznie
wolochski 15.06.2011 23:40
super
Tahitha 12.01.2011 07:41
Wyglądają pysznie
Misiek1 12.01.2011 07:13
Wyglądają znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak