Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson - ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
galaretka 1 opakowanie
wafle 4 sztuki
herbatniki 1 paczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson - ciasto

Margarynę, cukier, kakao zagotować, ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 150 ml wody. Kiedy zacznie tężeć wlać do masy kakaowej. Herbatniki i 3 wafle pokruszyć, bakalie posiekać i wymieszać razem. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą, położyć na niej ostatni wafel. Kiedy namoknie, rozłożyć na nim masę, zawinąć w folię wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 12.01.2011 00:16
Musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak