Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
sól 1/2 łyżeczki
woda 3/4 (gorąca)
woda zimna 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Do mąki wsypać sól. Zalać gorącą wodą i wymieszać. Odstawić na 5 minut.
Dodać zimną wodę i znowu wymieszać. Odstawić na 15 minut.
Następnie wyrabiać ciasto około 5 minut.
Ciasto jest lśniące i elastyczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

4muffins 13.10.2010 21:25
fajny przepis dla alergików

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak