Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
oliwa 2/3 szklanki
woda gazowana 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
pesto czerwone 200 g
dynia 300 g
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z pesto

Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć dwa kwadraty posmarować je pesto, posypać serem i starta surową dynią- zwinąć w rulon. Końce mocno docisnąć. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 35 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.03.2012 21:52
świetny przepis
Mariusz10 18.07.2011 23:33
super!
Dorota76 07.07.2011 21:19
rewelacja
traktorek 01.04.2011 20:13
pomysłowe
Sylwia88 04.03.2011 09:27
super
hastalavista 18.01.2011 01:18
coś dla mnie :)
pacpaw 12.01.2011 16:53
czyzby na konkurs? Ja czekam na wene :o)
halinka1011 11.01.2011 21:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak