Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pietruszkowo-ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 5 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
skrzydło z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pietruszkowo-ziemniaczana

Cebulę i marchew wstawić w całości w garze z wodą. Pietruszkę pokroić w kostkę i dorzucić do wody. Dodać skrzydełka, gotowac do miękkości. Po 10 minutach od wrzucenia skrzydeł dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić. Zabielić śmietaną i dodać posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.10.2011 10:25
smaczna
Izabela/bella81 22.04.2011 07:29
ciekawa
Małgorzata113 11.01.2011 21:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak