Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 40 dkg
wiórka kokosowe 10 dkg
cukier puder 20 dkg
masło 15 dkg
sok z połówki cytryny
kakao 3 łyżki
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kokosowa

kakao, 10 dkg cukru i 3/4 szklanki wody zagotować, mieszając. Ostudzić. Dorzucić do tego pokruszone drobno herbatniki. Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem. Cały czas ucierać, dodawać powoli sok z cytryny i wiórka kokosowe. Papier do pieczenia wysmarować resztą masła i rozwałkować na nim masę herbatnikowo-kakaową. Na nią wylać masę kokosową. Zwinąć roladę, owinąć papierem i wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.01.2012 16:47
pyszna
Seba 25.12.2011 00:32
fajna
IZABELA29 07.06.2011 08:59
łatwe i pyszne
Małgorzata113 11.01.2011 21:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak