Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan zapiekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory sredniej wielkosci 2
ser kozi 200 g
ser pleśniowy 200 g
oliwa 200 ml
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan zapiekany

Bakłażany myjemy przekrawamy wzdłuż, solimy w środku odkładamy na 20min.
Ser kozi i pleśniowy kroimy na średniej grubości plastry. Pomidory myjemy i kroimy na plasterki.
Po odczekaniu.Do bakłażana wsypujemy wszystkie przyprawy i dajemy sery oraz pomidor do środka jeden obok drugiego oraz do każdej przekrojonej warstwy. Bakłażana dajemy na blachę do pieczenia posypujemy przyprawami oraz polewamy oliwą z oliwek.
Całość wsadzamy do nagrzanego do 220*C piekarnika i pieczemy od 60min do 80min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 11.01.2011 21:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak