Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 400 g
sok z cytryny 1 łyżka
boczek 200 g
cukinia 1
olej 3 łyżki
ziarenka smaku 1 łyżka
papryka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne z cukinią

Filet pokroić na 24 kawałki jednakowej wielkości i skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku. cukinię pokroić w plastry 0,5 cm. Na szpadki nadziewać na przemian kostki ryby i cukinię. Ziarenka smaku rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody i połączyć z olejem, papryką i pieprzem, posmarować szaszłyki. Szaszłyki piec na rozgrzanym ruszcie 8 min z każdej str.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 27.04.2011 23:37
fajne takie szaszłyki- koniecznie trzeba wypróbować
hastalavista 12.01.2011 00:24
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak