Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledż w zalewie musztardowo-ziołowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 sztuk
ogórek kiszony 3 sztuki
ocet 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
cukier1 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
olej 1/2 szkl
matijasy 5 sztuk
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledż w zalewie musztardowo-ziołowej

Filety wymoczyć, pokroić na dzwonka, cebulę w piórka, ogórki w krążki, jabłko w paski. Do słoika wlać olej i wsystkie przyprawy, wstrząsnąć aby powstał jednolity sos.Układać warstwami lekko dociskając aby sos był na wierzku. Słoik zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 30.03.2011 14:13
też je uwielbiam:)
misiek123 28.03.2011 12:42
uwielbiam śledzie ;)
Edyta38 20.02.2011 12:44
dobre:)
teresa18 11.01.2011 20:35
bardzo dobre są po trzech dniach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak