Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaterką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier 1 szklanka
mleko 120 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
masło 20 dkg
galaretka
serek homogenizowany 2 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaterką

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodać stopione masło, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do masy. Dodać serki, wymieszać. Ubić pianę z białek i dodawać do masy serowej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy. po stężeniu zalać galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.10.2011 09:59
pycha
Seba 08.06.2011 22:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak