Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartiny z pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szklanki
woda gazowana 2/3 szklanki
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
pesto czerwone 100 g
oliwa 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartiny z pesto

Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 07.07.2012 12:03
pyszne :)
ilka_86 02.03.2012 18:23
super danko:)
Wacław 25.08.2011 11:27
pycha !
hastalavista 24.05.2011 11:32
cudowne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak