Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze świeżych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szt 2 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
grzyby leśne 50 świeże
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 - 4 łyżki
bułka czerstwa 10 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze świeżych grzybów

Czerstwą bułkę namoczyć.
Grzyby umyć, oczyścić i udusić z odrobiną soli we własnym soku.
Gdy będą już miękkie zmielić je razem z odciśniętą bułką.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na łyżce oleju, dodać do zmielonej masy, dodać również jaja i wyrobić masę.
Jeśli masa będzie rzadka bułkę tartą również dodajemy do masy - tyle, by masa dała się formować.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podajemy je do kaszy, ryżu lub makaronu z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak