Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
cukier waniliowy 1 torebka
truskawki 15 dkg
sok z czerwonej porzeczki 200 ml
cukier 1 łyżka
płatki migdałowe 2 łyżki
jajko 1 sztuka
ryż 10 (puddingowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik truskawkowy

Zagotować mleko, wsypać ryż, cukier waniliowy, gotować 40 minut, często mieszając. Truskawki zmiksować z sokiem porzeczkowym i cukrem. Schłodzić. Ryż wymieszać z jajkiem, z powstałej masy uformować kulki. Chłodnik podawać z kulkami ryżowymi. Posypać uprażonymi migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.06.2011 00:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak