Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki z szynką zapiekane pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
szynka 12 plastrów
mąka 2 łyżki
masło 2 łyzki
mleko 1,5 zklanki
ser 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki z szynką zapiekane pod beszamelem

Naleśniki faszerujemy szynka po 2 plasterki na jeden naleśnik zwijamy w rulony, układamy ciasno w naczyniu do pieczenia, przygotowujemy sos , roztapiamy masło dodajemy mąkę mieszamy aby nie powstały grudki chwilę smazymy powoli dodajemy mleko mięszamy sos przyprawiamy, zalewamy nim nalesniki, posypujemy startym serem pieczemy 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 10.03.2011 07:59
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak