Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziemniaki ugotowane 4-5 sztuk
mrożonka warzywna 400 gram
śmietana 400 ml.
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

W garnku zagotować 2,5 litra wody razem z kością, liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie wyjąć kość dodać jarzynkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będę miękkie doprawić solą, pieprzem i dodać śmietane rozmieszaną w szklance z odrobiną ciepłego wywaru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak