Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 800 gram
mąka ziemniaczana 200 gram
mąka 20 gram
jajko 1 sztuka
pieczarki 400 gram
śmietana 400 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Ziemniaki mielemy w maszynce na stolnicy wysypujemy mąke przenną , ziemniaki , przyprawiamy solą dodajemy jajko, oraZ mąkę ziemniaczaną zagniatamy ciasto, formujemy kulki a w nich palcem robimy wgłebienia. Gdy wypłyna na wierzk od razu wyjmujemy, pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy, dodajemy śmietanę mięszamy przyprawiamy polewamy kluski sosem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.03.2011 16:48
musi pysznie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak