Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z indyka faszerowane mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 500
cebula 1
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
smalec 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z indyka faszerowane mięsem

Cebule posiekać po czym ją zeszklić na rozgrzanym maśle i dodać do mięsa razem z tartą bułką, solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz jajkiem.
Całość dokładnie wyrobić.
W między czasie żołądki ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, wówczas je odcedzić i napełnić farszem, spiąć wykałaczką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie przełożyć do rondla, skropić je żołądków i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 30min. co jakiś czas skrapiając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak