Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ser żółty 30 g
makaron canelloni 1 paczka
pieprz 250 g
sól 1 do smaku
koperek 1 do smaku
czosnek 1 do smaku
sos
woda 2 litry
koncentrat pomidorowy 1 sredni słoik
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni faszerowane

Mięso podsmażamy na patelni. Przyprawiamy i mieszamy z ryżem. Faszerujemy rurki. Układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanym śmietaną.
Przygotowujemy sos: wodę zagotowujemy, dajemy cały słoik koncentratu. Zabielamy (dodajemy śmietanę) i zagęszczamy (mąka wymieszana z 2 łyżkami wody). Doprawiamy do smaku i ponownie zagotowujemy. Sosem zalewamy rurki (do połowy wysokości) i posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. Resztę sosu zużywamy do polania dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 21.01.2011 22:17
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak