Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z mulami i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 20 dag
cukinia 35 dag
mule 80 dag
cebula 15 dag
oliwa 6 łyżek
bazylia
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z mulami i cukinią

Na 2łyżkach rozgrzanej oliwy zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i szalotkę.
Na osobnej patelni z rozgrzaną oliwą obsmażyć cukinię pokrojoną na plastry, doprawić solą.
Następnie mulę przełożyć na patelnię, posypać posiekaną natką pietruszki, skropić oliwą i trzymać na ogniu pod przykryciem do momentu, aż mulę się otworzą, wówczas usunąć muszle a płyn przecedzić, dodać cukinię oraz cebulkę i pozostawić na ogniu ok. 2-3min.i zdjąć z ognia.
Dodać bazylię resztę oliwy i dokładnie wymieszać.
W między czasie w osolonej wodzie ugotować makaron al. dente po czym wymieszać go z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak