Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczano-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
jaja 3 szt
boczek wędzony 10 dag
sól
pieprz
ziemniaki ugotowane w mundurkach dag
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczano-serowe

Ziemianki obrać po czym zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce, wymieszać z zmienikami.
Następnie wbić jajka, dodać mąkę, sól i pieprzem, całość dokładnie zagnieść.
Powstałe ciasto podzielić na części, z których uformować wałki i lekko spłaszczyć ręką, pokroić na ukośne kawałki i ugotować w osolonej wrzącej wodzie.
Przed podaniem polać stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak