Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z szynką w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 4 plastry
jajek 5 sztuk
natki pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z szynką w galarecie

Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. 2 jajka przekroić na połówki. Ugotować ok 0,5 l wywaru warzywnego z kostką rosołową. Do wywaru dodać żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Połówki jajek oprószyć solą i pieprzem. Układać na plastrach szynki zawinąć w paczuszki. Obwiązać je szczypiorkiem lub porem. Na spód półmiska (najlepiej głębszego) wysypać trochę groszku konserwowego. Można tez dodać pokrojoną marchewkę. Układać na nim paczuszki z jajkami. Pozostałe jajka pokroić w dość grube plasterki. Obłożyć nimi półmisek i zalać tężejącą galaretką. Ozdobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 11.04.2011 22:40
ładnie i smacznie
wiola28a 18.02.2011 22:09
pycha
Iwona51
Iwona51 03.02.2011 00:44
super
matii6 10.12.2010 16:26
świetnie podane
Wojtek8 15.11.2010 20:00
smaczne
marzencia2007 08.11.2010 16:33
nie nie to nie dla mnie :) ale wyglada fajnie
Katarzyna/kate1980 26.09.2010 13:38
ekstra
Sloneczko222 23.09.2010 19:07
Pięknie wyglądają:)
marenka 10.09.2010 08:03
fajne
rosik93 28.07.2010 11:38
Ladnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak